שיטת הבניה שאפיינה את העשורים האחרונים (ואולי גם את הבניה במאות השנים שקדמו לזו) הולכת ומאבדת גובה. בבנייה לגובה – כבודה של הבניה הקלאסית במקומה מונח, אבל בכל הקשור לתוספות חדרים, הוספת קומה, סגירת מרפסות ועוד, יש לנו עצה: בניה קלה.
בואו נשים בצד רגע את "אהבת פועלי הבנין" ונשאל את השאלה הבאה: עם יד על הלב, לצד כל הדיבורים על זניחת שיטת הבניה הקלאסית והמרתה בפנלים חכמים ומבודדים, האם באמת תתגעגעו לשיטת הבניה הישנה והטובה?
ישנה? כן. טובה? על זה עוד אפשר להתווכח. הבניה הקלאסית סובלת מ"פיגור" טכנולוגי מטורף ומשיטות בניה מסורתיות שהעידן הטכנולוגי החדש בו אנו נמצאים, אינו יכול עוד לסבול עוד. הנה כמה דוגמאות: רמת הבידוד של הבלוקים הקלאסים היא לא פחות מירודה. גם הבלוקים מהדור החדש, הנחשבים ירוקים ומבודדים מהרגיל, אינם מספקים את הסחורה, בטח שלא אל מול אלו של בניה חכמה. ומה בנוגע לאתרי הבניה? האם גם לזה נתגעגע?
עשרות פועלים ובעלי מקצוע שונים, לכלוך, זיהום אוויר ומטרדי רעש ומה לא. אין ספק שפתרון חלופי כבר מזמן היה צריך להופיע. והוא אכן הופיע, בדמות בניה חכמה.
כשמדברים בהקשר של בניה קלה (או בניה חכמה / מתקדמת) מתייחסים לחומר הממלא את החלל שבין לוחות האלומיניום, המהווים את המסגרת לכל חדר או תוספת בניה בשיטת בניה קלה. את החומר הזה, הנחשב מתקדם ומבודד ביותר, ניתן למצוא לרוב רק בבניה קלה המיועדת למגורי בני אדם. לחילופין, ניתן לבנות מבנה מבניה קלה לציוד או לבעלי חיים, ללא פנל מיוחד מאלומיניום, אך מבנה כזה נחשב ירוד מבחינת רמת הבידוד הגימור ואורך חייו.
מציעים כמה יתרונות ברורים על פני המתחרים:
1. רמת בידוד שאין כדוגמתה.
פנלי אלומיניום מבודדים מורכבים מליבת פוליסטירן F20 – קלקר מוקצף המגיע לרוב בעובי שנע בין 75 מ"מ לקירות, ועד ל- 150 מ"מ למפתחי גג רחבים במיוחד. למרות משקלם המועט, רמת הבידוד שלהם עצומה. הנה דוגמה להמחשה: פנל מבודד בעובי 75 מ"מ, שווה במידת הבידוד הטרמי שלו לבלוק 50 ס"מ של איטונג, או לחילופין – 150 ס"מ של בלוק רגיל. כלומר לא פחות ממטר וחצי של קיר בטון !!
2. עבודה באזור סטרילי
לא עוד אתרי בניה ולא עוד עיכובים רבים במועד ביום הבניה. תכנון ובנייה של הבניה הקלה נעשים בשטח המפעל, רחוק מעיני הצרכן (והשכנים הרגישים לרעש ולבלאגן…). אחרי שמסתיים שלב הייצור במפעל, ניגשים לשלב ההתקנה האורכת (שימו לב לזה) לא יותר מ-48 שעות בבית הלקוח. לאחריו, עומדים ניצבים חדר / גג / תוספת בניה המוכנים לכניסה מיידית.
3. חופש עיצובי ורמת דיוק מירבית
מאחר ואת הפנל מכינים בשטח עבודה סטרילי, ניתן לבצע בו מספר התאמות ושינויים. ראשית, הוא ניתן למדידה עד רמת המילימטר. כך שאם הלקוח נדרש לאילוצים מיוחדים (כמו תוואי שטח מגביל או ריהוט במידות מסוימות) ניתן לתכנן את שטח החלל ברמת דיוק מירבית. יתרה מכך, גם רמת הגימור והעיצוב ניתנים לשינוי, בהתאם לסגנון העיצובי של הלקוח ושל שאר הבית.
אם כך, אומרים שלום לבלוקים הישנים והטובים (יש יאמרו יותר – יש יאמרו פחות) ומתקדמים לכאלו במילוי פוליסטרין, לבניה מתקדמת וירוקה יותר מאי פעם.